Κατσίκι στον ξυλόφουρνο με πατάτες και αγγινάρες
Τι θα χρειαστούμε :
2 κιλά φρέσκο κατσίκι.
2 κιλά φρέσκιες Πατάτες.
1 κιλό φρέσκιες ή κατεψυγμένες αγγινάρες.
2 κούπες παρθένου Κρητικού ελαιόλαδου.
1 κούπα φρεσκοστιμμένου χυμού πορτοκαλιού.
1 κούπα φρεσκοστιμμένου χυμού λεμονιού.
3 κούπες νερό.
1 σφηνάκι κονιάκ.
1 φρέσκια ντομάτα.
2 με 3 σκελίδες σκόρδο.
Αλάτι, μαύρο πιπέρι, ξερή ρίγανη, φρέσκια ρίγανη, κανέλα και φρέσκο θυμάρι.
( για 6 με 8 άτομα)
Εκτέλεση :
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις αγγινάρες και τις απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκάλι, το χυμό λεμόνι και ξεφλουδίζουμε τη φρέσκια ντομάτα.
Προσθέτουμε μια κουταλιά αλάτι, μια κουταλιά πιπέρι
μια κουταλιά ξηρή ρίγανη, φρέσκο θυμάρι και φρέσκια ρίγανη.
Το σκόρδο, 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο και ένα σφηνάκι κονιάκ από πάνω.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες στους 200°C (ξεσκεπάζουμε στη μία ώρα και προσθέτουμε ζεστό νερό).
Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν αρχίζει να παίρνει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
Κατά τη διάρκεια του Πάσχα αυτή η τροφή είναι πολύ γνωστή και δημοφιλής σε όλες τις κρητικές οικογένειες.
Πολλές φορές, συνοδεύει το Πασχαλινό μας τραπέζι.
Απολαύστε αυτό το νόστιμο φαγητό με ένα ποτήρι κρητικό κόκκινο ή λευκό κρασί και καλή παρέα
Διασκεδάστε και απολαύστε την Κρητική Μαγειρική σας εμπειρία.
Σύλβια